Dato Torsdag d. 12. januar 2023, kl. 19:00
Skuespiller Pia Rosenbaum
100 kr. 50kr. for medlemmer af teaterkredsen
Århundredets Rose

”Hun lo. Og så pudsede hun næse. Hun var forkølet. Kuglen ramte hende i panden. Den ramte hende midt i en tanke. Hun var ni.”

Sådan begynder ”Århundredets Rose” af Martin Sherman. Forestillingen er et portræt af en stærk og særpræget jødisk kvinde, der minder os om nogle af de begivenheder, der formede det forrige århundrede og får konsekvenser for det næste. Rose er en overlever. Hun indvier os i sit begivenhedsfyldte liv. Det starter i en lille landsby i Ukraine under de russiske pogromer i starten af århundredet, fører hende videre til det besatte Polen, til ghettoen i Warsawa. Og efter en vandring tværs gennem Europa kommer hun med skibet Exodus til Palæstina, hvor hun bliver smidt ud af englænderne. Hun ender ved et tilfælde på et andet skib, som sejler hende til Amerika, til Atlantic City hvor hun bliver hotelejer. Til sidst, som 80-årig, sidder hun og reflekterer over sit liv, over alle tabene og ikke mindst det tab, hendes barnebarns drab på en palæstinensisk pige under den sidste intifada betyder.

Teaterkredsen Limfjorden er arrangører af forestillingen i Struer Kirke. Køb billet ved indgangen eller via teaterkredsens hjemmeside: https://www.teaterkredsen-limf...1