Menighedsmøde ”Bliv en del af fællesskabet”

Menighedsmøde ”Bliv en del af fællesskabet”

Dato Søndag d. 21. august 2022, Kl. 11:30 til kl. 14:00
Menighedsmøde  ”Bliv en del af fællesskabet”

Årets menighedsmøde er din mulighed for at mødes omkring fællesskabet og udviklingen af Struer kirke. Menighedsrådet har i år inviteret Fællesskabskoordinator ved Struer kommune Pernille H. Nørbye, som kommer med et oplæg om ensomhed og et bud på muligheder, der kan mindske ensomheden. Vi har inviteret Pernille da vi gerne vil være en del af hendes gode arbejde, og vi gerne vil arbejde for at få flere med i fællesskabet omkring Struer Kirke. Efter oplægget håber vi at du vil komme med dine ideer til hvordan vi i vores kirke kan arbejde for at mindske ensomhed og styrke fællesskabet.

På mødet vil der også være orientering om aktiviteterne i kirken og menighedsrådsarbejdet herunder også økonomi.

Menighedsrådet byder alle interesserede på frokost – ingen tilmelding, bare mød op.

Hermed et oplæg fra Pernille H. Nørbye:

Ensomhed – vi har brug for at høre til

Oplevet ensomhed kan variere i omfang og dybde. I den lettere ende kan ensomhed være en forbigående følelse af at være ked af det og føle sig alene og udenfor. I den svære grad kan ensomhed være nærmest invaliderende for den enkelte. I værste fald kan den enkelte opleve, at livet mister sin mening.

Ensomhed kan ramme alle, og følelsen kan opstå, når du er alene eller sammen med andre – uanset din alder og livssituation.

Det modsatte af ensomhed er at høre til, alle har brug for at høre til et sted. Mennesket er ikke skabt til at være alene, vi har brug for nære relationer, venskaber og fællesskaber.

• -Hvad kan vi gøre, når vi møder personer som oplever ensomhed?
  • -Hvad gør vi, når vi oplever følelsen hos os selv?
  • -Hvad skal der til, for at vi får oplevelsen af at høre til i et fællesskab?
  • -Hvilke behov ser vi og hvilke muligheder har vi som kirke?