Dato Tirsdag d. 15. juni 2021, Kl. 16:00 til kl. 18:00
Sted Struer Havn

Genforeningsgudstjeneste
Tirsdag den 15. juni. Kl. 17.30 – 18.00 ved Peter Krabbe-Larsen på industrihavnen v. Marineforeningen. Med deltagelse af Ensemble MidtVest, Struer Kirkes kor og organist Jørgen Kleon Jeppesen.

Vi synger nogen af de kendte ”forbudte” salmer og en helt ny skrevet af to gymnasiepiger i 2019 til 100 året for genforeningen.

Den tabte krig og Genforeningen
Efter den 2. Slesvigske Krig i 1864 tabte Danmark de tre hertugdømmer Slesvig, Holsten og Lauenborg til Preussen (fra 1871 Tyskland) og Østrig. Den dansk tyske grænse kom til at gå ved Kongeåen, lige syd for Kolding. 56 år efter foretog man en afstemning i de områder og den grænse, som vi har til Tyskland i dag, blev en realitet. Den 15. juni er det 101 år siden, og da vi ikke kunne fejre 100 året, fejrer vi det nu året efter sammen med mange andre aktører fra kommunen. Hvad har det med kirken at gøre, spørger du måske? Jo, de danske sange og salmer kom til at betyde rigtigt meget for de danskere der boede syd for grænsen, og genforeningen blev og bliver stadig fejret hvert år i kirkerne i Sønderjylland. Fejringen i Struer byder på mange forskellige events finder sted nede på havnen den 15. juni kl. 16.00 – 18.00.

Venlig hilsen Sognepræst Peter Krabbe-Larsen